Hello Judykám, Mizu?

Elengedni, de nem elhagyni

Nagyszerű dolog, ha az emberre valaki gondol, és a gondolataival vigyáz rá. Aki szeret, ezt teszi. (…) A szívében őrzi Őt, ott védi, oltalmazza. És engedi élni. Néha fájdalmas dolog ez. Mert néha úgy kell engedni élni, hogy valóban nem lehetsz a közelében. Csak távolról csodálhatod Őt, távolról figyelheted. Mégis csodálatos érzés szabadon engedni, akit szeretsz. Engedni, hogy úgy éljen, ahogy a szíve, lelke vezérli, ahogy neki a legjobb. Ahogy szüksége van rá. Elengedni, de nem elhagyni. Hanem messziről figyelni Őt, messziről vigyázni rá. A szívedben. A gondolataiddal, az érzéseiddel, a szereteteddel. És hinni, hogy egy napon visszatér. Bízni benne, érezni, hogy szeretete visszavezeti hozzád.

Csitáry-Hock Tamás

Vannak emberek, akiknél eljön egy pillanat, amikor megnyomják a “pause” gombjukat, megállítják az addigi életüket és kilépnek belőle. Lehet nő, lehet férfi, bárkinél megtörténhet.

Elegük lesz, elfáradnak, változást akarnak, gondolkodási időt kérnek, és ki tudja még kinek miért kell a szünet.

A gondolkodási idő a legszarabb, mert tudod jól, hogy mindig egy harmadik jelent meg, aki miatt válaszút elé került és időre van szüksége, hogy kiderüljön számára, menjen vagy maradjon. Volt benne részem nagyon régen, nagyon rossz volt. Hat éves kapcsolat, harmadik évben jött a gondolkodási idő, de maradt. Visszagondolva kár volt, de a sors biztos így akarta. Tanultam belőle rendesen.

Amikor csak simán elfárad egy kapcsolat, mert már semmi újat nem tudnak egymásnak mutatni, úgymond kihal a szenvedély, ellaposodik, olyankor szoktak elgondolkodni, hogy jó lenne valamivel feldobni a kapcsolatukat, legyen hát esküvő, vagy gyerek. Van akinek jól sül el, de olyat is láttam már, hogy csak rosszabb lett.

Persze van aki tényleg belefárad, megunja, pezsgésre vágyik és menni akar. Had menjen, aztán ha mégsem azt akarja, a pezsgős életet, az újat, akkor majd visszatér, ha még visszatérhet, ugye. 

Vajon mitől laposodnak el a kapcsolatok? A rohanó hétköznapokban elfelejtünk egymással foglalkozni? 

Apró kis figyelmességekkel biztos örömet tudunk szerezni a másiknak. Lehet az egy vers, egy szál virág, kedvenc desszert, egy vacsora, randevúra hívni. Bármi, amivel örömet okozhatunk a párunknak, és ezáltal újra közelebb kerülhetünk egymáshoz.

A szeretetet öntözni kell, mint egy virágot, különben elhervad! ♥ ♥ ♥

 

Fotó : pixabay.com

 

Köszönöm, hogy elolvastad! Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!

Sok szeretettel várlak a facebookon is! 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!