Hello Judykám, Mizu?

Gazdag a szívem

Gazdag a szívem, mert tele van élettel, Gazdag a szívem, mert tele van szeretettel, Gazdag a szívem, mert a Te szíved szereti, Nem is kell más a szívemnek, csak szeretettel legyen teli! J.  Köszönöm, hogy elolvastad! Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is! Sok szeretettel várlak a facebookon is!     ... Tovább »

Hintázzunk!

Gyermekeim egyik kedvenc játéka, a hintázás. Bevallom őszintén, én is nagyon szeretek hintázni. 🙂 Hintázás közben nagyon szeretünk énekelni, mondókázni, vagy csak egyszerűen élvezni, ahogy előre-hátra száll velünk a hinta. 🙂 A hintázásnak nagyon sok jótékony hatása van : Egyensúlyérzék fejlődése Térben való tájékozódás fejlesztése Belső feszültségek oldása Mozgáskoordináció fejlesztése Izomzat erősítése Van műanyag hinta,… Tovább »

Adj esélyt a szerencsédnek!

Ha dobozban lezárva tartod a gondolataidat, ötleteidet, érzéseidet, akkor ne csodálkozz azon, ha minden jó dolog elmegy melletted, mert az esélyt sem adod meg magadnak ahhoz, hogy az álmaidból legalább a kisebbeknek esélyt adj, hogy sikerüljenek. Tessék kinyitni azt a bizonyos dobozt! Hajrá! 🙂 Eddigi életem során sajnos sokszor voltam úgy, hogy ezt – azt… Tovább »

Színezd ki napjaidat!

Hajszoljuk a boldogságot mint egy lovat, amire felülhetünk, aztán kedvünkre vágtázhatunk vele össze-vissza. De a boldogságra nem lehet felülni, mert az itt van bennünk, mi magunk teremtjük meg, a mindennapjainkban.  Boldogságot megteremteni magad körül, szerintem sok mindennel tudsz. Természetesen ehhez az is kell, hogy Te is akard, és ne csak azt várd, hogy bekopogjon az… Tovább »

Együtt, vagy csak egymás mellett?

Számomra ez az a képlet, ami teljesen egyértelmű. Egy ember meg még egy ember egyenlő szeretet! 🙂 És ha már van egy ilyen csodaszép képletünk, akkor ezt nem szabad elfelejtenünk, bármilyen nagyobb feladatot kapnánk az élettől, azt mindig is úgy tudjuk elvégezni, ha az alap képletünk megvan!  Tegyük fel, hogy összekötjük valakivel az életünket. Összeköltözünk…. Tovább »

Anyukám

Anyukám, maradj itt velem! Pihe-puha takaróddal, védd meg az életem, Félek a holnaptól, mi lesz majd én velem. Tudom, hogy elmúlik minden jó egyszer, De én ragaszkodom hozzád, ezért ne menj el. Biztonságos karjaidban, had érezzem még, Hogy a szereteted itt van, és itt is marad még. J.     Festő : Claudia Tremblay  … Tovább »

Szeretnéd, hogy szeressenek?

Ha a válaszod igen, akkor szeress Te is, és figyeld meg, hogy amit adsz, az bőségesen visszatér hozzád! Termeld a szeretetet, mint egy szeretetfa, mert arról a legegészségesebb szüretelni! 🙂 Sajnos vannak szomorú napok, főleg ilyenkor, télen, amikor az ember fel se kelne. Amikor kisüt a nap, na az más, mert csinál az embernek annyi… Tovább »

Használj pirosat itt-ott!

Kedvenc színem a piros. Nagyon szeretem, de természetesen nem mászkálok tetőtől talpig pirosban. 🙂 A piros erőt ad. A piros önbizalmat ad. A piros magabiztosságot sugároz. A piros pénzt vonz. A mindennapjainkba ügyesen becsempészett piros szín, sokat segíthet az önbizalmunkon, hétköznapjainkon. Például ha piros körömlakkot használok, máris másképp érzem magamat. Másképp használom a kezeimet. Olyan… Tovább »

Most már tudom milyen érzés legóra lépni!

Most már értem, hogy sok szülő miért jajgat örökké, hogy jaaaj, már megint legóra léptem! 😀 Karácsony óta, már nekem is volt pár rossz lépésem, amit nem tudtam elkerülni, mert észre sem vettem, hogy apró kis darabkák hevernek szanaszét a szobában. Jézuska gondoskodott róla, hogy végre mi is részesei lehessünk, ennek a csodálatos élménynek. 😀… Tovább »

Már csak emlék az ölelése

Csillagszórós szép karácsony éjjelén, Hiányzik ki mindig itt volt, s elment rég. Hiányzik a szeretete, pihe-puha ölelése, Kacagása, nevetése, két méteres süteménye. Csillagszórós szép karácsony éjjelén, Lehunyom a szememet, hogy ismét itt legyél.  Talán újra megsimogat kicsi kezed, Talán újra érezhetem, mindent adó szereteted, Mert hiányodat megszokni, nem lehet. J.     Köszönöm, hogy elolvastad! Ha… Tovább »

Mézeskalács sütés, ahogy a gyerekeim szeretik

Végre bepótolhattuk, a már hétvégére ígért mézeskalács sütést a gyerekeknek. 🙂 Nagy volt az öröm, amikor a délutáni alvás után, neki álltunk a nagy munkának. Összegyúrtam a tésztát, aztán nekem már csak a nyújtás maradt, na meg a végén a takarítás. 😀 Hozzávalók: 1 kg liszt 30 dkg porcukor 2 teáskanál szódabikarbóna 25 dkg vaj… Tovább »

Meghittebb, ha együtt készülünk rá

Ma megvettük a fát. Kisfiam egyből beakarta hozni a házba, már díszíteni szeretné. Nagy nehezen elfogadta, hogy még hármat kell aludnunk ahhoz, hogy behozzuk a fát és elkezdjük díszíteni. Megígértem neki, hogy holnap átnézzük a díszeket. Nagyon izgul már. 🙂 Ma délután az alvás után, mézeskalács sütést ígértem nekik. A hétvégén elmaradt, mert az egész… Tovább »

Adventi adománygyűjtés

Csodákra szükség van, és ezt az ünnepek még jobban felerősítik bennünk. Legyünk mi a csodatevők, és varázsoljunk sok-sok gyermek arcára boldog mosolyt, hogy érezzék, hinni mindig érdemes, mert vannak még jó emberek!  Engedjétek meg nekem, hogy bemutathassam Nektek a Flóra Alapítványt! A Flóra Alapítvány tevékenységéről. A Flóra Alapítvány 1992-ben szülői kezdeményezésre alakult azzal a céllal,… Tovább »

Ha nem mondod ki, megbetegszel!

Gyűlik gyűlik a sok – sok lelki szemét, amit nem dolgozunk fel, csak lenyeljük. Pedig nem szabadna, mert megbetegít minket a ki nem mondott szó, düh, rossz érzések, és egyszer valahol bizony felszínre fog törni a testünkben. Hiszem, hogy a lelkünkkel nagyon fontos foglalkoznunk, mert csak így tudjuk testünk egészségét megóvni!  Ha tehetném, már gyermekkortól… Tovább »

Ha el akar menni, engedd el!

Ritka, ha az ember el tud úgy jutni 40 éves koráig a mai világban, hogy nem csalódott még senkiben. Az meg még ritkább, ha valakivel leélsz egy életet.  Általában nagy szerelemmel kezdődik mindig, aztán egyszer csak valami történik. De vajon mi? Megunják egymást az emberek? Vagy felgyülemlenek a problémák és egyszer csak robban? Problémák, pénz,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!