Hello Judykám, Mizu?

Stressz helyett színezz!

Nem csak mi felnőttek, de a gyerekek is stresszelnek sajnos. A gyerekeknél, főleg ha nincs jó idő, akkor itt bent a házban kell megoldani, hogy valamivel levezessék a feszkót. Ilyenkor mindig azt szoktam mondani, hogy színezzenek. Általában beválik, mert lecsillapítja őket. 🙂 Pár éve nagyon divatba jött, a felnőtt színező. Hatalmas ötlet, hiszen ugyanúgy mint… Tovább »

Hurrá, hurrá, eljött végre!

Hurrá, hurrá, eljött végre, Az óvodának mától vége! Reggel lehet lustálkodni, A tesóval rosszalkodni, Anyával a boltba menni, Zöldségesnél dinnyét venni. Szuper lesz majd ez a nyár, Mert a Balaton ismét minket vár! 🙂 J.  Köszönöm, hogy elolvastad! Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is! Sok szeretettel várlak a facebookon is!     ... Tovább »

Neveld önállóságra, hidd el, megéri!

Nemcsak magunknak, de gyermekeinknek is jót teszünk azzal, ha önállóságra neveljük őket. Nem kell nagy dolgokra gondolni, csupán csak hagyni kell őket élni a hétköznapokban úgy, hogy minél több mindent ők maguk csináljanak meg, és ezáltal nem kényszer lesz számukra, hanem természetes. 🙂 Minden feladat elsőre játék, aztán megtanulják, hogy milyen jó dolog is önállóan… Tovább »

Színes élmények, amit a STABILO válthat valóra!

Minden gyermek szeret irka-firkálni, rajzolni, alkotni, sőt, manapság a nagyon divatos felnőtteknek ajánlott színezők által, mi is élvezhetjük naponta, a színezés örömét. Mert alkotni jó dolog, főleg ha azt egy kiváló eszközzel tehetjük. Nálam sosem volt kérdés, hogy milyen színes ceruzákat fogok venni a gyermekeimnek, mert már tudtam jó előre, a STABILO-t biztos, hogy kipróbáljuk,… Tovább »

A vonat elvitte az álmaim

Utaztunk. Nem is keveset. És amíg utaztunk, addig álmodoztunk. Bámultuk a suhanó tájat, fákat, felhőket, hegyeket, szántóföldeket, házakat. És néha belemerültünk a robogásba, a halk suttogásokba, ami körbe vett minket, és álomba zuhantunk. Vitte a vonat az álmainkat. És amikor leszálltunk, a vonat elvitte az álmaimat. Hajnali négy óra volt. Indulni kellett. Az első busszal… Tovább »

Gyermeknap

Gyermeknapra ébredtem, Vidámságot éreztem. Kuncogás a vállamon, Sok puszi az arcomon. Izgulnak a gyerekek, Mikor oldunk kereket. Siessünk hát izibe, Vár a menhely Ürömbe!  Ott is lesz ma gyermeknap, Sok kis állat játszhat majd.  Boldog napot gyerekek, Ez a nap a Tietek! 🙂 ♥ J.    Köszönöm, hogy elolvastad! Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!… Tovább »

Balaton, mindig rabul ejti a szívemet

Balaton számomra az a hely, ahonnan nagyon nehéz hazajönni. Csodaszép. Sőt, most már a gyerekeim (5 és 2 évesek) szívét is rabul ejtette, mert ilyen csodálatos környezetben még sosem voltunk játszótéren, mint Balatonföldváron. Fantasztikus, mindenkinek csak ajánlani tudom, hogyha mentek Balatonra, itt mindenképp álljatok meg! 🙂 Tudom, sok szép hely van, de a mai napon… Tovább »

Kiságyból asztalka

Nekünk nem kellett átalakítanunk a 60×120-as kiságyat, mert tovább adtuk. Helyette már nagy ágyban alszanak a gyerekek. A nagyobbik 18 hónaposan kapta meg az új ágyat, a kisebbik 15 hónaposan. Szerencsére egyből tetszett nekik az új ágyikó, főleg azért is, mert több kedvencet be lehet vinni aludni. Nekem meg azóta még jobb, nem kell behajolnom… Tovább »

Micimackó és Füles, mint gyógyítók

Micimackó és Füles bevetésben vannak nálunk, mert betegek a gyerekek. Vagy óvodából érkeztek, vagy valaki hozta ezeket a drágaságos kis bacikat. Sose lehet tudni, hogy honnan érkeztek ezek a kedves vendégek, de az biztos, hogy ha hozzánk vendégek jönnek, akkor bizony kedveskedünk nekik egy kis süteménnyel és teával, nehogy már rosszul érezzék magukat itt nálunk…. Tovább »

Jó napot kívánok! Brokkoli van?

Imádjuk a zöldségeket, gyümölcsöket, s mert mi szeretjük, ezért a gyerekeink is szeretik. Szerintem azért is eszik ők is jóízűen, mert látják rajtunk, hogy nekünk is ízlik.  Mindenhol azt lehet olvasni, hogy a gyerekek, utánozva tanulnak meg sok mindent. Nálunk ez a mondás megállja a helyét, főleg a konyhában. 😀 A mai napom legnagyobb öröme… Tovább »

Fel sem fogom, úgy rohan az idő

Amikor megérkezik egy kisbaba, hirtelen elkezd rohanni az idő a sok-sok tennivaló miatt. Pont olyan, mint amikor sétálsz, és egyszer csak jön egy gyorsvonat, és te felszállsz rá. Rohan a vonatod, és te alig látod a tájat, miközben utazol. Na, ilyen az anyaság. Amikor végre sikerül újra sétálnod, akkor veszed csak észre, hogy milyen messze… Tovább »

Véletlen gondolatok

Néha egy-egy gondolatom hirtelen tör rám, de van olyan is, amikor más életéből érkezik, vagy meglátok egy fotót és beugrik valami, elindít egy gondolatot bennem, aztán a gondolat leíródik. Hol jó gondolat, hol rossz gondolat. A gondolatok nem mindig akkor jönnek amikor mi szeretnénk. A gondolatok akkor jönnek, amikor ők szeretnének jönni, teljesen váratlan pillanatokban…. Tovább »

Mintha mikrofonba üvöltené : Szar Anya vagy!

Mert igenis van úgy, hogy a gyereknek is szar napja van, főleg amikor sok mindenre NEM a válasz, mert a határok, azok határok, és ha egy nehéz pillanatban engedünk az akaratának, mert már belefáradtunk a helyzetbe, akkor bizony saját magunkat szívatjuk meg, de nem kicsit, nagyon. Soha nem gondoltam, hogy egyszer lesz olyan pillanatom az… Tovább »

Magán Zoo Felsőlajos – Magántulajdonú Állat – és Szabadidőparkban jártunk

Pár napja meséltek ismerőseink erről az állatkertről, ami Felsőlajoson található 20 hektáron. Az állatok nagy tágas kifutókon, magas akác, nyár, nyír fákkal körbevett területen élnek.  Nemrég született teve csikó, sőt, folyamatosan születnek kis kecskék, bárányok, és nem sokára megszületnek a szibériai tigris kölykök is. 🙂 A kecskék nagyon örültek a finom falatoknak, amit a bejáratnál… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!