Hello Judykám, Mizu?

Jó napot kívánok! Brokkoli van?

Imádjuk a zöldségeket, gyümölcsöket, s mert mi szeretjük, ezért a gyerekeink is szeretik. Szerintem azért is eszik ők is jóízűen, mert látják rajtunk, hogy nekünk is ízlik.  Mindenhol azt lehet olvasni, hogy a gyerekek, utánozva tanulnak meg sok mindent. Nálunk ez a mondás megállja a helyét, főleg a konyhában. 😀 A mai napom legnagyobb öröme… Tovább »

Fel sem fogom, úgy rohan az idő

Amikor megérkezik egy kisbaba, hirtelen elkezd rohanni az idő a sok-sok tennivaló miatt. Pont olyan, mint amikor sétálsz, és egyszer csak jön egy gyorsvonat, és te felszállsz rá. Rohan a vonatod, és te alig látod a tájat, miközben utazol. Na, ilyen az anyaság. Amikor végre sikerül újra sétálnod, akkor veszed csak észre, hogy milyen messze… Tovább »

Véletlen gondolatok

Néha egy-egy gondolatom hirtelen tör rám, de van olyan is, amikor más életéből érkezik, vagy meglátok egy fotót és beugrik valami, elindít egy gondolatot bennem, aztán a gondolat leíródik. Hol jó gondolat, hol rossz gondolat. A gondolatok nem mindig akkor jönnek amikor mi szeretnénk. A gondolatok akkor jönnek, amikor ők szeretnének jönni, teljesen váratlan pillanatokban…. Tovább »

Mintha mikrofonba üvöltené : Szar Anya vagy!

Mert igenis van úgy, hogy a gyereknek is szar napja van, főleg amikor sok mindenre NEM a válasz, mert a határok, azok határok, és ha egy nehéz pillanatban engedünk az akaratának, mert már belefáradtunk a helyzetbe, akkor bizony saját magunkat szívatjuk meg, de nem kicsit, nagyon. Soha nem gondoltam, hogy egyszer lesz olyan pillanatom az… Tovább »

Magán Zoo Felsőlajos – Magántulajdonú Állat – és Szabadidőparkban jártunk

Pár napja meséltek ismerőseink erről az állatkertről, ami Felsőlajoson található 20 hektáron. Az állatok nagy tágas kifutókon, magas akác, nyár, nyír fákkal körbevett területen élnek.  Nemrég született teve csikó, sőt, folyamatosan születnek kis kecskék, bárányok, és nem sokára megszületnek a szibériai tigris kölykök is. 🙂 A kecskék nagyon örültek a finom falatoknak, amit a bejáratnál… Tovább »

Anya, ma mit eszünk?

Szinte minden reggel elhangzik ez a kérdés, sőt, már nem csak a nagyobbik kisfiam (5) , de már a kicsi is ezt kérdezi (2). 🙂 Amikor nincs sok időm, akkor csak valamilyen tésztát eszünk. Ma tejszínes-brokkolis tészta volt, amit nagyon-nagyon szeretnek. Nagyon sok brokkolit kell bele tennem, mert a kisebbik imádja, persze mi is szeretjük,… Tovább »

Hintázzunk!

Gyermekeim egyik kedvenc játéka, a hintázás. Bevallom őszintén, én is nagyon szeretek hintázni. 🙂 Hintázás közben nagyon szeretünk énekelni, mondókázni, vagy csak egyszerűen élvezni, ahogy előre-hátra száll velünk a hinta. 🙂 A hintázásnak nagyon sok jótékony hatása van : Egyensúlyérzék fejlődése Térben való tájékozódás fejlesztése Belső feszültségek oldása Mozgáskoordináció fejlesztése Izomzat erősítése Van műanyag hinta,… Tovább »

A képzeletbeli barát

Volt képzeletbeli barátotok? Nekem igen. 🙂 Olyan jókat beszélgettem vele, de mindig csak akkor, amikor mások nem látták, mondjuk a fürdőszobában. 🙂 Nekem sajnos nem voltak a szüleim nyitottak erre, vagy csak idejük nem volt annyit foglalkozni velem, hogy ez feltűnjön nekik. Mondjuk öt gyerek mellett nem is csodálom. 🙂 Ha jól emlékszem, akkor tűnt… Tovább »

Búcsút vettünk a babakocsitól, végleg

Emlékszem milyen jó érzés volt, amikor megvásároltuk a babakocsit, mielőtt megszületett az első kisfiam. Még pocakosan itt tologattam bent a házban, és elképzeltem, hogy milyen jó is lesz majd, ha megszületik és mehetünk sétálni. Soha nem fogom elfelejteni, milyen félve léptem ki a ház biztonságából a tél kellős közepén, az első sétánkra. Aztán amikor visszaérkeztünk… Tovább »

Most már tudom milyen érzés legóra lépni!

Most már értem, hogy sok szülő miért jajgat örökké, hogy jaaaj, már megint legóra léptem! 😀 Karácsony óta, már nekem is volt pár rossz lépésem, amit nem tudtam elkerülni, mert észre sem vettem, hogy apró kis darabkák hevernek szanaszét a szobában. Jézuska gondoskodott róla, hogy végre mi is részesei lehessünk, ennek a csodálatos élménynek. 😀… Tovább »

Mézeskalács sütés, ahogy a gyerekeim szeretik

Végre bepótolhattuk, a már hétvégére ígért mézeskalács sütést a gyerekeknek. 🙂 Nagy volt az öröm, amikor a délutáni alvás után, neki álltunk a nagy munkának. Összegyúrtam a tésztát, aztán nekem már csak a nyújtás maradt, na meg a végén a takarítás. 😀 Hozzávalók: 1 kg liszt 30 dkg porcukor 2 teáskanál szódabikarbóna 25 dkg vaj… Tovább »

Meghittebb, ha együtt készülünk rá

Ma megvettük a fát. Kisfiam egyből beakarta hozni a házba, már díszíteni szeretné. Nagy nehezen elfogadta, hogy még hármat kell aludnunk ahhoz, hogy behozzuk a fát és elkezdjük díszíteni. Megígértem neki, hogy holnap átnézzük a díszeket. Nagyon izgul már. 🙂 Ma délután az alvás után, mézeskalács sütést ígértem nekik. A hétvégén elmaradt, mert az egész… Tovább »

Adventi adománygyűjtés

Csodákra szükség van, és ezt az ünnepek még jobban felerősítik bennünk. Legyünk mi a csodatevők, és varázsoljunk sok-sok gyermek arcára boldog mosolyt, hogy érezzék, hinni mindig érdemes, mert vannak még jó emberek!  Engedjétek meg nekem, hogy bemutathassam Nektek a Flóra Alapítványt! A Flóra Alapítvány tevékenységéről. A Flóra Alapítvány 1992-ben szülői kezdeményezésre alakult azzal a céllal,… Tovább »

Télapó itt-ott, mindenhol

Nagyobbik kisfiam januárban lesz öt éves, aki igencsak gondolkodik most már, és sok-sok felnőtt turpisságra rájön. 🙂 Így van ez a Télapóval is. Mert ugye Télapó van már mindenhol, csak hogy ne legyen egyszerű megmagyarázni a gyerekeknek, hogy akkor mi is van valójában. 🙂 Vasárnap délelőtt a Télapónak még nagy szakálla van, pocakos, alacsonyabb, kellemes… Tovább »

Babamosollyal teli hétvége

A hétvégén személyesen is megismerkedhetett mindenki Az Első 1000 Nap egy életre szól programmal, és részt vehettek az Első 1000 Nap fotózás rekordkísérletében is. 🙂 Akiről közös kép készült a Nutriklub Macijával, itt megnézheti a fotókat! Kattints ide a fotókért! 🙂  Sok-sok fontos információval segítették a Kismamákat és Anyukákat a Nutriklub standnál. 🙂 Szoptatási étrend, szoptatási… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!