Hello Judykám, Mizu?

Elengedni, de nem elhagyni

Nagyszerű dolog, ha az emberre valaki gondol, és a gondolataival vigyáz rá. Aki szeret, ezt teszi. (…) A szívében őrzi Őt, ott védi, oltalmazza. És engedi élni. Néha fájdalmas dolog ez. Mert néha úgy kell engedni élni, hogy valóban nem lehetsz a közelében. Csak távolról csodálhatod Őt, távolról figyelheted. Mégis csodálatos érzés szabadon engedni, akit… Tovább »

Didereg a lelked, mert egyedül van

Fázol… Hideg van, fúj a szél, szemedbe hordja a tűhegyes esőcseppeket. Utálod, már számolod, hogy még mennyit kell lépned a biztonságos meleg szobáig, csak be, be, be a hidegből. A szoba kellemes, meleg… De mi ez? Fázol. Tovább is. Hiába meleg, hiába duruzsoló kandalló, hiába… Mert nem a bőröd fázik valójában. Hanem a lelked. A… Tovább »

Ne magadon, hanem a körülötted lévő dolgokon változtass!

A valóságban a megszokás is ilyen. Észre sem veszed, és már beléd telepedett. Szelíden és óvakodva jön, az idő segítségével mindig beljebb és beljebb furakszik, majd felfedi kényúri ábrázatát, és időt sem hagy, hogy kinyisd a szemedet. Michel De Montaigne Vegyél egy jó cipőt sétához és menj a szabadba! Ugye milyen egyszerű? És máris sok… Tovább »

Nem áll jól, ha nagyon vagy!

Amikor valakinek hirtelen jobbá válik az élete, sajnos megváltozik ő maga is. Más lesz a sikertől. Nagyon sokan ilyenkor szokták elfelejteni, hogy honnan is indultak, és akikkel addig jóban voltak, feledésbe merülnek. Ismerős, ugye? Müller Péter Örömkönyv című könyvében olvastam a következőt: Anyám, amikor fölfedezte bennem ezt a püffedést, rám nézett, s azt mondta :… Tovább »

Hiába finom, ha belehalsz – avagy honnan tudod, hogy mérgező kapcsolatban vagy

A legtöbb kapcsolat nagyon jól indul. Szinte ideálisan. Ennek persze jó oka van: sok benne a hazugság. De még ha alapvetően őszinte is egymással a két ember, akkor is jó eséllyel becsúsznak az elején kisebb-nagyobb hazugságok, vagy maradnak rejtve nem túl előnyös tulajdonságok. És ez érthető – sőt, tulajdonképpen teljesen természetes. Hiszen a cél ilyenkor… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!