Hello Judykám, Mizu?

Veled

Veled az élet mindig olyan más, Veled az élet egy körforgás. S mert én mindig a másra vágyom, Gyere repíts fel az égig, és légy a párom! 🙂 J. Fotó : pixabay.com   Köszönöm, hogy elolvastad! Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is! Sok szeretettel várlak a facebookon is!     ... Tovább »

Ki vagy Te?

Nem tudom, hogy ki vagy és mi vagy te énnekem, De itt vagy mindennap, a fejemben. Nem tudom, ez meddig tart így nekem, De ha lehetne, veled élném le az életem! J.  Köszönöm, hogy elolvastad! Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is! Sok szeretettel várlak a facebookon is!     ... Tovább »

Írj, írj, írj!

Aki ír, annak jó nagyon, Mert nem nyomja lelkét fájdalom. Kidobja lelkéből a szavakat, Mert szomorú szívében fájdalmat okoznak. Így hát megszabadul a nyomasztó szavaktól, Mert lelkünket csak az nyomja, Amit odabent tárolunk elnyomva. J. Kép : pixabay.com    Köszönöm, hogy elolvastad! Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is! Sok szeretettel várlak a facebookon is!     ... Tovább »

Anyukám

Anyukám, maradj itt velem! Pihe-puha takaróddal, védd meg az életem, Félek a holnaptól, mi lesz majd én velem. Tudom, hogy elmúlik minden jó egyszer, De én ragaszkodom hozzád, ezért ne menj el. Biztonságos karjaidban, had érezzem még, Hogy a szereteted itt van, és itt is marad még. J.     Festő : Claudia Tremblay  … Tovább »

A szív emlékei

Kit elhagytak egyszer, felejteni nem tudja, Hisz a szíve az emléket örökre elrakta. Van a szívnek egy kicsi polca, Ahol régi emlékek gyűlnek sorba. Nagytakarításnál veszi csak az ember észre, Mennyi emlék kerül oda évről-évre. S hova kerülnek az emlékek, ha mindennek vége? Bele a dobozba, ahova mi is megyünk végleg. J.     Köszönöm,… Tovább »

Olyan jó lenne

Gyermekként még más volt minden, Nem rohantam, nem siettem. Most már rohanás minden napom, Nem is értem, hogy is bírom. Olyan jó lenne megint gyermeknek lenni, Nem rohanni, nem sietni. Önfeledten kacagni, nevetni, Sárban, fűben hemperegni. Élvezni ismét az életet, Mert gyermekként az élet még nem siet, De ezt akkor még nem tudhatod,  Hogy egyszer… Tovább »

Szeretik őt

Két kezével dolgozta végig életét, Becsülettel felnevelte gyermekét. Bánatos, mert elmúlt az élete, De szeretik őt, ez tartja életbe. J.   Köszönöm, hogy elolvastad! Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is! Sok szeretettel várlak a facebookon is!     ... Tovább »

Felemellek a felhők fölé

Édes csókom megvigasztal, mikor bánatos leszel, Felemellek a felhők fölé, szerelmes lelkemmel. Találkozunk sok csillaggal, s a holdon majd megpihenünk, De amint a nap sugara csillan az égen, megtörik az éjjelünk.  Lelkedet újra mély bánat önti el, mert a nappal még hosszú, Mire az éjszaka csókja, újra rabul ejt.  J.     Köszönöm, hogy elolvastad! Ha… Tovább »

Télapóra várva

Otthonunkban nagy ünnep van, Télapó jön hamarosan. Izgul kicsi, nagy is már, Talán már a sarkon jár? 🙂 J.   Köszönöm, hogy elolvastad! Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is! Sok szeretettel várlak a facebookon is!     ... Tovább »

Én kicsi versem

Pontosan nem tudom, hány éves lehettem, amikor ezt a versemet írtam, de még nagyon kicsi voltam. Mindig álmodoztam a jóról, szépről, boldogságról, mint minden kislány. Hát, egy ilyen álmodozós pillanatomban született ez a versikém, amit a mai napig, mint egy mantrát szoktam mondogatni magamban. 🙂 Olyan szerettem volna lenni, hogy mindenki szeressen, Bút és bánatot… Tovább »

Miért akarsz te mindenáron, s mindig megfelelni?

Vajon miért szeretnénk mindenkinek megfelelni? Szeressük önmagunkat, ez a legfontosabb, mert csak így adhatunk másoknak is szeretetet! 🙂 Senki sem tökéletes, hidd el!  Aranyosi Ervin: Megfelelés Miért akarsz te mindenáron, s mindig megfelelni?Azt hiszed, hogy ezért fognak téged majd szeretni?Miért akarsz szerethető rabszolgává válni?Miért akarsz önmagadból egész mást csinálni?El ne hidd, ha kedvükben jársz, majd… Tovább »

Benedek Elek : Erdő szélén

A minap, hogy az erdőben jártam,Erdő szélén két gyermeket láttam.Oly édesen, mint anya ölében,Aludtak egy lombos fa tövében. Nem messze tőlük megállottam.Néztem őket, néztem meghatottan.Az ölükben szebbnél szebb virágok,S egy hű kutya vigyázott reájok. Fáradt voltam, fűbe heveredtem,Egy kis madár énekelt felettem,Két gyermekről szólott a nótája,Hallgatott az erdő minden fája. Azt dalolta az a kis… Tovább »

Maradék idő

Katona Bálint: Maradék idő   Szeretni még egyszer,halálosan, aki vár.Mosolyt venni még,mielőtt a bolt bezár.Napot látni még,mielőtt az est leszáll.Élni még egy kicsitmielőtt a szív megáll.   Utoljára valakibenhinni volna jó,ne vesszen kárba a kimondatlan szó.Örülni valaminek,ami szép, ami jó,mielőtt a szívben esni kezd a hó….Mert a maradék időmár nem eladó….   Kép : pixabay.com… Tovább »

Aranyosi Ervin: A másnapos medve monológja

  Jaj, ez a fejfájás, lásd, elmúlt a mámor!Nem is kellett volna, az az egy pohár bor,amit utolsónak még a végén ittam,amin nem segít már sem a pap, sem hittan!Mert nekem azt mondták, nem árt meg a lőre,csak nem kell ráinni 5-6 üveg sörre,mert ha ezek bennem összekeverednek,a fejemben ördög-fiak verekednek.Vajon túl élem-e, avagy gödröt… Tovább »

Aranyosi Ervin : A világon annyi ember…

  A világon annyi embernem hisz a csodákban.Nem látja meg a szépséget,a nyíló virágban.Nem képes a pillanatbanszívből elmerülni.Nem képes a természethezközelebb kerülni.   A világon annyi embervár a nagy csodára,bár ott van az orra előtt,észlelésre várva!Bezárt lelke pénzre, kincsre,gazdagságra vágyna,ahelyett, hogy napjaibanörömet találna.   A világon annyi embernem képes szeretni,a szépséget, a jóságot,szívvel észre venni.A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!